Základní informace o mezinárodních organizacích

Publikace OECD - Endokrinní disruptory

24. 11. 2023
OECD dlouhodobě věnuje pozornost endokrinním disruptorům, jejich monitoringu, zkoušení a posuzování. V říjnu zveřejnila zprávu shrnující nové metody monitorování kvality vody lépe zaměřené na zachycení dopadů těchto chemikálií ve vodě.

Novinky FAO - Index cen potravin FAO dále klesá

20. 11. 2023
Mezinárodní ceny potravinářských komodit v říjnu mírně klesly (o 0,5 % procenta oproti září), přičemž index mléčných výrobků jako jediný vzrostl.

Zprávy z OECD - Česká rozvojová spolupráce

10. 11. 2023
Výbor pro rozvojovou spolupráci (OECD DAC) pravidelně provádí přezkumy rozvojové spolupráce členů OECD. Letos byl vyhodnocován pokrok, který dosáhla ČR od roku 2016. Zemědělství představuje jednu z pěti tematických priorit české rozvojové spolupráce.

Novinky FAO - Rizika a přínosy konzumace ryb

3. 11. 2023
Nedávná expertní konzultace FAO/WHO se zabývala riziky a přínosy konzumace ryb v návaznosti na požadavek výboru pro potravinářské přídatné látky a kontaminanty Codex Alimentarius.

Publikace OECD - Monitoring a hodnocení zemědělských politik zemí OECD - aktuální odhady podpor zemědělství členů OECD

27. 10. 2023
OECD každoročně zveřejňuje analýzu zemědělských politik svých členských zemí a některých dalších zemědělsky významných světových hráčů. Dohromady jde o 54 zemí, které zajišťují tři čtvrtiny světové zemědělské produkce. Tato výroční zpráva je jedinečným zdrojem aktuálních odhadů podpor zemědělství a je doplněna o jednotlivé kapitoly o vývoji zemědělské politiky ve všech zemích, kterých se zpráva…

Informace FAO - Stěžejní úloha umělé inteligence (AI) a digitálních nástrojů při zvyšování odolnosti zemědělsko-potravinářských systémů vůči změně klimatu

20. 10. 2023
V rámci panelu " Umělá inteligence a digitální nástroje pro zemědělsko-potravinářské systémy odolné vůči změně klimatu " na okraj World Food Forum zazněl apel na zajištění lepšího a bezpečnějšího přístupu farmářů a potravinářů k inovacím.

Ministerstvo zemědělství uspořádalo každoroční seminář k příležitosti Světového dne výživy; hlavním tématem byla role jednotlivých druhů potravin ve výživě a význam vody a její udržitelnosti pro zemědělství

19. 10. 2023
Dne 17. 10. 2023 Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu přivítalo více než 50 účastníků na semináři k tématu konzumace živočišných a rostlinných potravin v kontextu lidského zdraví, výživy a dopadů na životní prostředí a k tématu využívání vody v zemědělství.

Publikace OECD - Přezkum Společné zemědělské politiky EU

13. 10. 2023
V říjnu zveřejnila OECD analýzu „ Policies for the Future of Farming and Food in the European Union “. Jde o vyhodnocení výkonnosti zemědělsko-potravinářského sektoru a účinnosti politických nástrojů zpracované s využitím nejnovějších dat agroenvironmentálních ukazatelů OECD.

Novinky FAO - Index cen potravin FAO zůstává v září prakticky beze změny

6. 10. 2023
Podle dnešního reportu FAO (6. října 2023), hodnota FAO Food Price Indexu se oproti srpnu téměř nezměnila, jelikož pokles cenových indexů rostlinných olejů, mléčných výrobků a masa vyrovnal nárůst indexů cen cukru a obilovin. Index je o 10,7 % pod hodnotou z loňského roku a o 24 % pod historickým maximem dosaženým v březnu 2022.

Publikace OECD - Analýza problematiky antimikrobiální rezistence

2. 10. 2023
Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj v září zveřejnila analýzu problematiky antimikrobiální rezistence (AMR). Přichází s řešeními aktuálními i pro EU, která posiluje koordinovanou reakci na AMR pomocí regulačních i tržních mechanismů a dobrovolných iniciativ.
1 2 3 4 ... 21

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.