Novinky
Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2023–2025 Česká republika
12. 10. 2022
Ministerstvo zdravotnictví předkládá program kontroly pro rezidua pesticidů v ČR pro roky 2023-2025.
Zpráva o činnosti systému RASFF v České republice za rok 2021
13. 9. 2022
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal výroční zprávu o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2021.
Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)
11. 11. 2021
Zřízením elektronického systému dochází k významnému usnadnění celého oznamovacího procesu pro provozovatele potravinářských podniků.
Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2020
24. 9. 2021
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o monitoringu cizorodých látek v roce 2020.
Vzhledem k narůstajícímu trendu nabízení potravin prostřednictvím komunikačních prostředků na dálku, zejména pak přes internet, zpracovalo Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí a Státní veterinární správou dokument týkající se základních legislativních požadavků pro poskytování informací při tomto způsobu nabízení potravin.
Publikováno: 12. 4. 2021
Nová verze XML Creator 1.4.0
22. 1. 2021
Upozornění na novou verzi nástroje XML Creator 1.4.0, která byla vydána 15. 12. 2020 a která je ke stažení v online knihovně CIRCABC v sekci pro tabákové výrobky.
Tabákové výrobky po vystoupení Spojeného království z Evropské unie
22. 1. 2021
Ministerstvo zemědělství zveřejňuje oznámení Evropské komise zúčastněným stranám týkající se vystoupení Spojeného království z Evropské unie k 1. 2. 2020 a uvádění na trh tabákových a souvisejících výrobků.
Stanovisko k povinnosti provozovatelů potravinářských podniků účinně a přesně informovat spotřebitele o důvodu stažení produktu podle článku 19 nařízení (ES) č. 178/2002.
Publikováno: 20. 10. 2020
Zpráva o činnosti systému RASFF v České republice za rok 2019
3. 9. 2020
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal výroční zprávu o činnosti systému RASFF.
Otázky a odpovědi - COVID 19 a bezpečnost potravin
17. 4. 2020
Generální ředitelství pro zdraví a bezpečnost potravin (DG SANTE) Evropské komise vydalo dokument, ve kterém odpovídá na nejčastější dotazy související se současnou pandemií způsobenou novým typem koronaviru (SARS-CoV-2).